2015. január 11., vasárnap

Karen Rose Halj meg értem (Daniel Vartanian 1.)



Fülszöveg:




Az első áldozatra Philadelphiában, egy hófödte földterületen bukkannak. Vito Giccotelli nyomozó egy archeológus, Sophie Johannsen segítségét kéri, hogy kiderítsék, pontosan mi is rejtőzik a csonttá fagyott földben. Hiába töltött el annyi évet rég eltemetett tárgyak és maradványok után kutatva, Sophie-t teljesen felkészületlenül éri a dermesztő pontossággal megásott sírmátrix. Az eltemetett áldozatok éjjel-nappal kísértik. Az üres sírok egyenesen megrémítik – a gyilkos ugyanis még nem végzett.
Hűvös és számító férfi, egy groteszk játék nagymestere. Habár Vito és Sophie szorosan a nyomában vannak, nem torpan meg egy pillanatra sem. Még egy sír várja lakóját. Még föl kell vennie az utolsó sikolyt – az archeológus sikolyát, aki nyugtalanítóan közel került hozzá, túl közel ahhoz, hogy a férfi ellenálljon e kísértésnek…




Részletek:

"– És még miféle elemózsia lapul a zsebeidben? – Pár darab csokis piskóta, csak kicsit szétlapultak. Azért így is finom.
– Azt levettem, hogy szereted a csokit.
– Hja. – Bizalmatlannak tűnt. – Ne mondd, hogy te nem! Már kezdtelek megkedvelni.
Vito elnevette magát, meg is lepődött ezen. Nem gondolta volna, hogy maradt ereje
nevetni.
– Nem hoz lázba. De az öcsém, Tino, igazi függő. Tejcsoki, keserű csoki, fehér csoki,
tortadara, nyuszicsoki. .. Tino bármit befal."

*

"– Áruld el, McFain, hogy tudsz ilyen sovány maradni?
– Metabolizmus – vigyorgott Jen. – De ha vigasztal, anyám szerint negyvenéves koromban a metabolizmusom befékez, és az összes falat, amelyet megeszem, a fenekemen köt majd ki.
Beverly elmosolyodott.
– Van Isten…"

*

"– Nem. Akárkivel találkozom, az mind házas, már foglalt, vagy egy patkány. – Szeme összeszűkült. – És néha úgy viselkednek, mintha tisztességesek lennének, és még a szárított marhanyelvet is megosztod velük.
Harry riadtan nézett rá.
– Kérlek, mondd azt, hogy a szárított marhanyelv nem valami új szleng arra, hogy szex!
(…)
– Nem Harry bácsi. Amennyire én tudom, a szárított marhanyelv még mindig szárított marhanyelv."

További részei:

Halj meg értem
Sikíts értem (link)
Gyilkolj értem (link)

1 megjegyzés: